COLLAGENIPLUS – vanília ízesítésű
14 500Ft
Megérkezett a CollageniPlus termékcsalád vanília ízű készítménye a bőr szépségének szolgálatában!
Vadonatúj termékünk, adagonként 5 000 mg kollagén peptiddel, elastinnal és ceramidokkal a bőr rugalmasságáért, feszességéért, fiatalos megjelenéséért!
Próbáld ki akár önmagában, vagy még inkább az ízesítés mentes Collagenius termékünkkel kombinációban a látványosabb hatás érdekében!
Leírás
A CollageniPlus alapvetően az ízesítés mentes Collagenius kiegészítő terméke, bár önállóan is jó hatást fejt ki a bőrre, de kombinációban még látványosabb a hatása. A bőrünk öregedési folyamatának lassításában fontos szerepet játszik a megfelelő mennyiségű kollagén peptid bevitel, amiből a szervezet építkezni tud. Bár az öregedés folyamata egy kódolt folyamat, de mindenképpen lassítani lehet a folyamatot valamelyest, sőt egy bizonyos mértékben az indulási állapothoz képest javulást is el lehet érni. Az ízesítés mentes Collagenius már alapból egy nagy adag kollagén peptid bevitelt biztosít (a bőrre ugyancsak kedvező hatást kifejtő egyéb komponensek mellett, mint amilyen a hialuronsav, az antioxidánsok, a réz, a mangán és a C-vitamin), amit a CollageniPlus tovább erősít az adagonkénti plusz 5000mg kollagén és elastin peptidek, továbbá ceramidok hatásával.Kémiai alapok
A kollagén a fehérjék csoportjába tartozik, amit javarészt háromféle aminosav épít fel, a glicin, a prolin és a hidroxiprolin. 29 típusát jegyzik a kollagéneknek, melyek közül az I-es, II-es és III-as típusok a legközismertebbek.
Az I-es kollagén a legelterjedtebb kollagén típus, mivel ez lényegében minden szövetben jelen van, mint általános kötőanyag (inakban, izmokban, csontokban, érfalakban, bőrben, porcszövetben, fogakban, hajban, szaruhártyában, továbbá valamennyi hegszövetben). A III-as kollagén a granulációs szövetben megtalálható kollagén típus, amit fiatal fibroblast sejtek termelnek, mielőtt az átalakulna az erősebb szerkezetű I-es kollagénné. A II-es kollagén pedig elsősorban az üvegporcban (terhelő ízületi felszínek állományában) van jelen, az itt található fehérjék mintegy felét adja.
Az egyedi kollagén molekulák (tropokollagén) összeállnak nagyobb kollagén láncokká, amik kollagén fibrillumokat, szálakat eredményeznek. Ezek a 300nm hosszú szálacskák hármas fonatú polipeptid láncokból épülnek fel (ami egy „bal-menetes” spirál szerkezetét mutatja). Ezek a három szálból álló „bal-menetes” spirálok „jobb-menetes” nagyobb spirál szerkezetbe rendeződve összeállnak egymással, un. szuper-spirálokat kialakítva. Ezt a bonyolult térbeli szerkezetet a hidrogén kötések stabilizálják. Ezt kollagén mikrofibrillumoknak (kollagén rostoknak) hívják.
Kollagén termelődés folyamata
- lépés: Intracelluláris (sejten belüli folyamat): sejteken belül, az endoplazmatikus retikulumban elkészül a hármas fonatú kollagén spirál – alfa 1 és alfa 2 spirálok. Megtörténik a lizin és prolin aminosavaknak a hidroxilációja (ebben a folyamatban kulcsszerepet játszik a C-vitamin, ami kofaktorként segíti elő a folyamatot: minden egyes hidroxilációhoz egy molekula aszkorbinsavat használ fel a szervezet). Kettő alfa 1 lánc és egy alfa 2 láncból kialakul a hármas spirál szerkezet. Ez a prokollagén átkerül az endoplazmatikus retkulumból a Golgi apparátusba, ami becsomagolja ezt a prokollagént és kiválasztja a sejtből.
- lépés: Extracelluláris (sejten kívüli folyamat): a prokollagén peptidáz enzim közreműködésével elkészül a tropokollagén lánc. A számos tropokollagén lánc keresztkötések révén kialakítja a kollagén fibrillumokat, a kollagén fibrillumok pedig csoportosan összeállva alakítják ki a kollagén rostokat.
C-vitamin hiányában kialakul a skorbut, amely betegségben a hibás szerkezetű kollagén nem teszi lehetővé a megfelelő szakítószilárdságú, erősségű kötőszöveti elemek kialakulását (aminek eredményeként kihullanak a fogak, megjelenik a fogíny vérzése, sebgyógyulási zavar-, csontszerkezeti eltérések alakulnak ki – ami csak néhány kiemelt tünet, ami mind a kollagén termelődés zavarára vezethető vissza, súlyos és fájdalmas tüneteket eredményezve).
Élettani alapok
Az emberi szervezetben levő fehérjék egyharmada kollagén (a bőrnek közel 80%-át, az inaknak és szalagoknak ugyancsak kb. 80%-át, a csontoknak kb. 30%-át, az izomnak kb. 10%-át, az ízületi porcállomány kb. 50%-át kollagén alkotja).
Szervezetünk a kollagént egy bizonyos életkorig maradéktalanul elő tudja állítani, de az évek múlásával egyre kisebb mennyiségben tesz eleget a szervezet kívánalmainak az endogén szintézis (melynek során a hamburger lebontásából is például hozzájut a szervezet azokhoz az aminosav építőelemekhez, amiből össze tudja rakni a végső kollagén láncokat), és egyre nagyobb mennyiségben szorulunk megfelelő minőségű exogén kollagén forrásra. A táplálékunkban fellelhető (összetett, hosszú) kollagén láncokat le kell a szervezetnek enzimatikusan bontani ahhoz, hogy hasznosítani tudja. A kollagén hidrolizátumoknak a nagy előnye az, hogy ez a folyamat még a kollagén peptidek előállítása során megtörténik, ezért a végeredmény egy sokkal jobb felszívódású, sokkal optimálisabb biohasznosulású kollagén forrás lesz. A hidrolizátumban található kollagén peptidek egy része további lebontás nélkül jut be a véráramba, így a célsejtekhez (ami a kollagén termelő célsejtekben egy erős ingert vált ki a fokozott kollagén termeléshez), míg egy része az építőelemként szolgáló aminosavakra bomlik le a további szintézishez. Még nem teljesen tisztázott a folyamat, hogy miként jutnak át a kollagén peptidek a bélfalon, de bizonyos klinikai vizsgálatok felvetik annak lehetőségét, hogy a fokozott fizikai aktivitás előidézheti ezt a fokozott bélfal permeabilitást, elősegítve a „nagyobb kollagén építőkövek” felszívódását. Ezen gondolat mentén javasolt a kollagén peptideknek a fogyasztása edzés előtt vagy közben!
A kollagén hatása
A kollagén fogyása szemmel látható jelekkel is jár (korral elindul a ráncosodás, a bőr feszessége csökken), de ezek a folyamatok a szervezet többi részén is lezajlanak (izmokban, inakban, szalagokban, csontokban, stb.), csak itt nem jár szemmel látható jelekkel, legfeljebb annyit észlelünk, hogy sérülékenyebb a csontunk, mint régen, könnyebben alakulnak ki izomszakadások, izomhúzódások, szalagsérülések, ínsérülések, mint fiatal korunkban. Összességében az idő múlásával sérülékenyebbek leszünk, terhelhetőségünk csökken, nehezebben regenerálódunk sérülések után. Ez sajnos egy élettani folyamat, amit nem lehet megállítani vagy visszafordítani, de ennek a leépülési folyamatnak valamelyest lassítani lehet az ütemét.
Táplálékunk legyen változatos, fehérjében gazdag, a szükséges vitaminokat és nyomelemeket vigyük be napi rendszerességgel, és a koncentrált kollagén hidrolizátumokat legalább kúraszerűen fogyasszuk az év során.
Kinek javasolt a kollagén hidrolizátum fogyasztása?
Alapvetően 30 év felett javasolt a fogyasztása, elsődlegesen kombinációban az ízesítés mentes Collagenius termékkel. A két termékkel együttesen nagyon magas a kollagén peptid bevitel, adagonként 15 000mg, ráadásul Peptan, ami vélhetően a legjobb minőségű kollagén peptid Európában. Elsődleges hatását a bőrre fejti ki, annak javíthatja a rugalmasságát, feszességét, hidratáltságát. Ugyanakkor az ízületekre, szalagokra, inakra, izmokra és csontokra ugyanúgy pozitív hatást fejthet ki a magas kollagén peptid tartalom, amit az egyéb hatóanyagok is erősítenek.
Milyen állapotok, tényezők indokolnak fokozott kollagénbevitelt?
- Aktív sportélet (a túlhasználat és mikro/makro-sérülések rendszeres kialakulása fokozott igényt támaszt a szervezettel szemben a regeneráció terén, és ezeknél a regeneratív folyamatoknál a kollagén a legfontosabb építőanyag).
- 45 év feletti életkorban sport nélkül is.
- Dohányzás (fokozott kollagén degenerációt eredményez).
- Szteroid készítmények szedése mellett (jelentős kollagén degenerációt eredményez).
- Fokozott UV terhelés (a bőr korai elöregedését idézi elő az UV fénytartomány kollagénekre gyakorolt károsító hatása miatt).
- Osteoporosis/osteopenia – csontritkulás – esetén (a csont sérülékenysége nem csak az ásványi anyagok csökkenése miatt alakul ki, hanem a jelentős kollagén vesztés miatt a csontok rugalmassága, szakítószilárdsága is jelentősen csökken).
- Bizonyos autoimmun betegségekben, amikor a szervezet kollagén állománya is áldozatul esik (a szervezetben kialakult autoimmun folyamat a kollagén jelentős fogyását, leépülését idézi elő, aminek a pótlása némileg ellensúlyozza a fogyás ütemét).
- Törések gyógyulási folyamatának elősegítésére, akár műtéti kezelés után is.
- Lágyrész műtétek (sérvműtét, hasi műtétek, emlőműtétek, plasztikai beavatkozások) után (elsődlegesen a kialakult szövethiányt a szervezet mindig hegszövettel tölti ki, ennek biztosításához megfelelő kollagén utánpótlásra van szükség).
- In- és szalagsérülések regenerációjának elősegítésére.
- Ízületi fájdalmakra.
- Érbetegségek (artériás és vénás tágulatok) esetén.
- Inak túlhasználata esetén fellépő fájdalmak kiegészítő kezelésére.
- Esztétikai okokból, a bőr és kötőszöveti elemek tonizálására (pl. narancsbőr, stria, hegek). A szájon át bevitt kollagén bizonyítottan kedvező hatást fejt ki a bőrre, illetve a bőr feszességére. Számos klinikai vizsgálat megerősíti, hogy az elfogyasztott kollagének valóban feszesebbé, fiatalosabbá teszik a bőrt, míg a külsőleg alkalmazott kollagén tartalmú bőrápolók esetében nem igazolható a kötőszöveti kollagén állományra gyakorolt hatás.
- Haj- és köröm-feltöredezettség kezelésére (a nem hormonális alapon kialakuló hajhullás kezelésére is bizonyítottan jó hatást vált ki).
Természetes kollagén források
Szarvasmarha
Kollagén forrás: I, III, IV
Felhasznált részei:iínak, csontok, bőr, porc
Sertés
Kollagén forrás: I, III
Felhasznált részei: inak, csontok, bőr
Szárnyasok
Kollagén forrás: I, II, III, IV, V, IX
Felhasznált részei: inak, csontok, izom
Tengeri állatok
Kollagén forrás: I
Felhasznált részei: halak bőre, lábasfejűek, páncélosok
Hivatkozások:
https://www.gelita.com/en/blog/amazingcollagen/how-are-collagen-peptides-absorbed-bod
Kinek javasolt a kollagén hidrolizátum fogyasztása?
A CollageniPlus termékcsaládnak a fő célcsoportja azok az emberek (férfiak és nők egyaránt), akik tenni szeretnének a bőrük fiatalosabb megjelenéséért.
Milyen egyéb hozadéka lehet a CollageniPlus fogyasztásnak?
Amennyiben az alap kollagén készítménnyel (ízesítés mentes Collagenius-al) kombinációban fogyasztja a CollageniPlus-t – és ezt mi így javasoljuk –, a fokozott kollagén és elastin peptid bevitel javíthatja az inaknak, izmoknak és szalagoknak a rugalmasságát, így csökkenhet ezeknek a mozgató elemeknek a túlnyújtásból eredő sérülése.
Milyen állapotok, tényezők indokolnak fokozott kollagénbevitelt?
- Aktív sportélet (a túlhasználat és mikro/makro-sérülések rendszeres kialakulása fokozott igényt támaszt a szervezettel szemben a regeneráció terén, és ezeknél a regeneratív folyamatoknál a kollagén a legfontosabb építőanyag).
- 45 év feletti életkorban sport nélkül is.
- Dohányzás (fokozott kollagén degenerációt eredményez)
- Szteroid készítmények szedése mellett (jelentős kollagén degenerációt eredményez).
- Fokozott UV terhelés (a bőr korai elöregedését idézi elő az UV fénytartomány kollagénekre gyakorolt károsító hatása miatt).
- Osteoporosis/osteopenia – csontritkulás – esetén (a csont sérülékenysége nem csak az ásványi anyagok csökkenése miatt alakul ki, hanem a jelentős kollagén vesztés miatt a csontok rugalmassága, szakítószilárdsága is jelentősen csökken).
- Bizonyos autoimmun betegségekben, amikor a szervezet kollagén állománya is áldozatul esik (a szervezetben kialakult autoimmun folyamat a kollagén jelentős fogyását, leépülését idézi elő, aminek a pótlása némileg ellensúlyozza a fogyás ütemét).
- Törések gyógyulási folyamatának elősegítésére, akár műtéti kezelés után is.
- Lágyrész műtétek (sérvműtét, hasi műtétek, emlőműtétek, plasztikai beavatkozások) után (elsődlegesen a kialakult szövethiányt a szervezet mindig hegszövettel tölti ki, ennek biztosításához megfelelő kollagén utánpótlásra van szükség).
- In- és szalagsérülések regenerációjának elősegítésére.
- Ízületi fájdalmakra.
- Érbetegségek (artériás és vénás tágulatok) esetén.
- Inak túlhasználata esetén fellépő fájdalmak kiegészítő kezelésére.
- Esztétikai okokból, a bőr és kötőszöveti elemek tonizálására (pl. narancsbőr, stria, hegek). A szájon át bevitt kollagén bizonyítottan kedvező hatást fejt ki a bőrre, illetve a bőr feszességére. Számos klinikai vizsgálat megerősíti, hogy az elfogyasztott kollagének valóban feszesebbé, fiatalosabbá teszik a bőrt, míg a külsőleg alkalmazott kollagén tartalmú bőrápolók esetében nem igazolható a kötőszöveti kollagén állományra gyakorolt hatás.
- Haj- és köröm-feltöredezettség kezelésére (a nem hormonális alapon kialakuló hajhullás kezelésére is bizonyítottan jó hatást vált ki).
Összetevők
Hatóanyagok: Hidrolizált marhakollagén, hidrolizált tengeri elasztin peptid (halból), keramid por [rizskorpa (Oryza sativa) porból], C-vitamin (L-aszkorbinsav).
További összetevők: 25% élelmi rost (pektin*) étkezési sav (citromsav), édesítőszer (sztíviából származó szteviol-glikozidok).
Színezék (karotinok), spirulina kék alga (Spirulina platensis) por, aroma.
Aktív összetevők mennyisége 1 tasakban ( összetevők /8 g )
- Kollagén peptidek 5000mg
- Elastin peptidek 250mg
- Ceramidok 0,8mg
Tápérték táblázat
Érték/100g | *RI % / 100g | Érték/adag (8g) | *RI % / 8g | |
Energia (KJ) | 1377 | 16 | 110 | 1 |
Energia (kcal) | 327 | 16 | 26 | 1 |
Zsír (g) | < 0,5 | < 1 | < 0,5 | < 1 |
– amelyből telített zsírsavak (g) | < 0,1 | < 1 | < 0,1 | < 1 |
Szénhidrát (g) | 4,9 | 2 | < 0,5 | < 1 |
– amelyből cukrok (g) | 1,7 | < 2 | < 0,5 | < 1 |
Rost (g) | 23 | – | 1,8 | – |
Fehérje (g) | 64 | 128 | 5,1 | 10 |
Só (g) | 0,56 | 9 | 0,04 | < 1 |
Aktív összetevők |
||||
Hidrolizált marhakollagén (mg) | 62500 | 5000 | ||
Hidrolizált elasztin peptid (mg) | 3125 | 250 | ||
Rizskorpa por (mg) | 100 | 8 | ||
– amelyből ceramid | 10 | 0,8 | ||
Vitaminok | ||||
C-vitamin (mg) | 750 | 937** | 60 | 75** |
*RI: REFERENCIA BEVITELI ÉRTÉK EGY ÁTLAGOS FELNŐTT SZÁMÁRA (8400 kJ / 2000 kcal)
**NRV: NAPI TÁPLÁLKOZÁSI REFERENCIA ÉRTÉK FELNŐTTEK SZÁMÁRA
Felhasználási javaslat
Adjon 8g italporhoz 200-300ml hideg vizet, majd jól keverje el.
Minőségét megőrzi: 24 hónap
Tárolási javaslat: Száraz, hűvös helyen.
Tételazonosító jelölés: A termék 1829/2003/EK és az 1830/2003/EK rendeletek előírásainak megfelelően nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőket.
Alkalmazott minőségirányítási rendszer.
Üzemünk Halal tanúsítvánnyal rendelkezik.
Felhasználási javaslat
CollageniPlus önmagában
Adjon 8g italporhoz 200-300ml hideg vizet (vagy tejet, vagy növényi tejpótlót), majd jól keverje el. A folyadék, amibe beletölti a port, lehetőleg legyen hideg (de semmiképpen ne legyen 40oC feletti), továbbá a por egyenletes elkeveréséhez használjon shakert, vagy még inkább turmixgépet.
CollageniPlus együtt alkalmazva Collagenius ízesítés mentes termékkel
Adjon egy tasak (8 g) italporhoz egy enyhén púpozott adagolókanálnyi ízesítés mentes Collageniust, majd ehhez adjon hozzá 200-300 ml hideg vizet (tejet vagy növényi tejpótlót), és alaposan keverje el, lehetőség szerint használjon shakert vagy még inkább turmixgépet.
Fogyasztása vacsora után javasolt.
Napi javasolt mennyiség 1-2 adag. A javasolt napi adagot ne lépje túl!
Allergének | ||
Az általunk gyártott termék az Európai Parlament és a Tanács 1169/2011/EU rendeletében megjelölt allergén összetevőkből és a belőlük készült termékekből a jogszabályban meghatározott kivételek figyelembe-vételével, az alábbiakat tartalmazzák | ||
Összetevők (és azokból készült termékek és azok forrásai) | Jelen van az összetevőkben | Jelen van az üzemben |
Glutént tartalmazó gabonafélék, azaz búza (például tönkölybúza vagy khorasan búza), rozs, árpa, zab, illetve hibridizált fajtáik, valamint a belőlük készült termékek | - | + |
Rákfélék és a belőlük készült termékek | - | + |
Tojás és a belőlük készült termékek | - | + |
Halak és a belőlük készült termékek | + | + |
Földimogyoró és a belőlük készült termékek | - | - |
Szójabab és a belőlük készült termékek | - | + |
Tej, laktóz és az abból készült termékek | - | + |
Diófélék és a belőlük készült termékek | - | + |
Zeller és a belőle készült termékek | - | + |
Mustár és a belőle készült termékek | - | - |
Szezámmag és a belőle készült termékek | - | - |
Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben | - | + |
Csillagfürt és a belőle készült termékek | - | - |
Puhatestűek és a belőlük készült termékek | - | + |
+ = igen – = nem
Ellenjavallatok
A készítmény bármely összetevőjével szemben mutatott túlérzékenység esetén nem javasolt a termék fogyasztása!
Összetevői között szerepelnek rákfélék, glutén, és nyomokban dióféléket, tejet, tojást, szóját, halat és kén-dioxidot tartalmazhat! A készítmény inulin tartalma miatt az arra (fruktánra) érzékenyek a hasfájás, hascsikarás lehetséges kísérő tüneteit szem előtt tartva fogyasszák!
Figyelmeztetés
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani.
A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! K-vitamin antagonista vérhígítók (Syncumar, Marfarin, Warfarin) mellett is lehet fogyasztani, csak az első hónapban hetente javasolt az INR érték ellenőrzése! Kisgyermekektől elzárva tartandó!
A javasolt napi adag többszöröse hasmenést okozhat!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.