Orvos válaszol

A kérdéseket és válaszokat bárki megtekintheti, de kérdéseket feltenni csak regisztrált látogatók tudnak.

Kedves Collagenius Szakmai Rovat!

2 hónappal ezelőtt vásároltam online 1 doboz Collageniust. Kezdetben nekem is hasi teltségérzetem jelentkezett, puffadtam a készítménytől. A többiek okulására írok, hogy megosszam tapasztalataimat. Rájöttem, hogy tejjel turmixolva hasi panaszokat okoz, legalábbis nálam. Kipróbáltam vízzel. Azzal is szerintem egészen finom íze van, viszont nem puffadtam tőle. Hatását tekintve biztatónak tűnik, bár 2 hónap szedés után még nem várok csodákat, de futás után határozottan csökkent az évek óta panaszt okozó saroktáji fájdalmam, bár teljesen nem múlt még el. További javulást remélek, de már idáig is megérte, hogy megvettem!

Üdvözlettel: Újfalusi Ákos (Ecser)

 

Kedves Ákos!

Örülönk, hogy ilyen rövid idő alatt is már csökkenő panaszokat tapasztalt. A készítmény várhatóan 3-4 hónap folyamatos bevitel után fejti ki a kedvező hatásokat, de már ez is nagyon bíztató kezdet. Igen, többen írták, hogy tejjel turmixolva puffasztja őket. Én személy szerint kókusz tejjel szoktam shakerben elkészíteni, azzal még finomabb!

Üdvözlettel: Collagenius-csapata

 

Tisztelt Főorvos Úr!

Vezető gyógytornász vagyok egy budapesti kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán. Az lenne a kérdésem, hogy a készítményüket elsősorban sportolóknak szánják, vagy idősebb korosztálynál, vagy esetleg műtétet után javasolt-e a fogyasztása?

Üdvözlettel: Bartha Éva (Budapest)

 

Tisztelt Kollegina!

Köszönjük megkeresését, és külön örülök, hogy szakmabeliek figyelmét is sikerült felkelteni! Kérdésére válaszolva igen, idős korosztálynak is nagyon jó választás, mert a készítményünk nagyon tiszta összetevőkből épül, és annál kevesebb mellékhatással kell számolni, minél tisztább a készítmény. A benne levő összetevők pedig mind olyan alkotóelemek, amik segítik az idős szervezet regenerációját. Itt külön kiemelném, hogy a kollagénnek nagyon fontos szerepe van a jó csontszerkezet kialakításában, továbbá osteoporosis kezelésében is kiemelkedő szerepet játszik (mindenki a kálciumról beszél csontritkulás esetén, de alapvetően nem csak az ásványi anyagok hiányoznak osteoporosisban, hanem a szerves komponens is, ami a kollagén). Végezetül igen, mindenféle műtét után elősegíti a gyógyulás folyamatát (a magas kollagén tartalma miatt).

Üdvözlettel: Collagenius-csapat /Dr. Hampel Ferenc/

Tisztelt Collagenius-csapat

Testnevelő tanárként dolgozom, korábban versenyszerűen sportoltam hosszú éveken keresztül. Jelenleg tizenévesekkel foglalkozom, és az lenne a kérdésem, hogy adható-e ennek a korosztálynak a készítmény, ill. várható-e tőle javulás?

Köszönettel: Patyi Béla (Budapest)

 

Kedves Béla!

Alapvetően a 18 év alatti korosztálynak – amennyiben helyesen táplálkozik a sportoló – nincs szüksége külön kollagén kiegészítésre, mivel a megfelelő kollagén láncok felépítéséhez nincs szükség semmiféle speciális aminosav bevitelre. Ebben a korosztályban nagyon hatékony a kollagén szintézis, csak figyelmet kell fordítani a jó minőségű, változatos étrendre és mindenképpen javasolnám még a C-vitamin bevitelét (lehetőleg liposzómás formában). Készítményünk tisztasága kielemkedő, a benne levő összetevők nyilván hasznosak a fiataloknak is (mondjuk a 16-18 éves korosztálynak), de ha nem extrém terhelés alatt felkészülő versenysportolóról van szó, akkor én a Collagenius adását luxusnak tartom, de a terhelhetőségét várhatóan jelentősen javítani fogja.

Üdvözlettel: Collagenius-csapat

 

Tisztelet Collagenius Csapat!

Korábban nemzetközi szintű versenyző voltam (evezős), a versenyekre való felkészülések nagy megterheléssel jártak, és így 30 év felett ez vissza is köszön, sajnos.

Én több, mint egy hónapja szedem a készítményt és nagyon meggyőző hatást tapasztaltam! Én gerincpanaszok miatt kezdtem el szedni (gerincemet többször operálták), és meglepően gyors javulást éreztem már néhány hét után. Másoknak is ajánlom!

Üdvözlettel: Kovács Gergő (Budapest)

 

Kedves Gergő!

Köszönjük a visszajelzést, és további jobbulást kívánunk!

Üdvözlettel: Collagenius-csapat

Tisztelt Szerkesztőség!

74 éves vagyok, lényegében minden ízületem fáj, főként a pihenést követő indulás során. Szeretnék még aktív életet élni, mert a testem megöregedett, lélekben viszont még mindig fiatalos vagyok. Segíthet a készítményük az én esetemben?

Tisztelettel: Szendrey László (Budapest)

 

Tisztelt Szendrey Úr!

Mindenképpen javasolnám készítményünket, mert több olyan komponens is van benne, amik külön-külön is javítják a mozgásszervek (csontok, izmok, inak, szalagok) állapotát, de így együttesen kifejezetten erősítik egymás hatását) állapotát, funkcióját. Készítményünk kifejezetten tiszta összetevőkből áll, így időseknél sem kell külön máj- és vesefunkciós vizsgálatot végeztetni a fogyasztás megkezdése előtt. Jobbulást kívánunk!

Tisztelettel: Collagenius-csapat

Kedves Gyártó!

Sportos ember vagyok, nem a teenager korosztályból, hosszú évtizedeken keresztül sportoltam. Amúgy aktív lennék, de mindkét vállam az utóbbi évben olyan mértékben romlott, hogy a hétköznapi tevékenység is sokszor komoly panaszokat okoz, pedig 1 évvel ezelőtt még minden nap 50 perc testedzést végeztem, amiről nem szeretnék lemondani a továbbiakban sem. A helyi szakrendelőben konzervatív kezelést végeztek, de a hatása csak kis mértékű volt, és hamarosan újra jelentkeztek a panaszok! Javasolnák esetleg a termék kipróbálását?

Köszönettel: Makay László (69 éves, nyugalmazott testnevelő tanár)

 

Tisztelt Makay Úr!

A vállpanaszok okának további kivizsgálása javasolt első lépésben. Jelentkezzen a területi kórház ortopédiai járóbeteg rendelésén további vizsgálatra (MRI vizsgálatot javasolnék, ha én lennék a kezelőorvosa). Életkora miatt vélhetően rotator köpeny sérülés állhat (vagy teljes szakadás, vagy csak egy előrehaladott degeneratív eltérés), ami nagyon jelentős vállfunkció romlást képes előidézni meglepően rövid idő alatt. Ilyen esetekben mindenféle kollagén készítmény látványos javulást szokott előidézni tapasztalataim szerint, és a készítményünkben több olyan komponens is van a nagy mennyiségű kollagénen kívül, amik tovább javítják előreláthatóan a kialakult panaszokat. Készítményünk kiemelkedő tisztasága még hatékonyabb hatást ígér, aminek az oka az, hogy nagyobb mennyiségben (arányaiban a bevitt mennyiséghez képest) jutnak el a kollagén peptidek a célszervekhez, mintha mondjuk kocsonyát enne (hogy a hétköznapi példáknál maradjunk). Természetesen érdemes kiegészíteni a kollagén bevitelét egy hatákony, egyénre szabott gyógytornával, amit mindenképpen szakemberrel végezzen, nehogy további sérüléseket idézzen elő az eleve károsodott szöveteiben.

TIsztelettel: Dr. Hampel Ferenc (Collagenius-csapat)

Ha szeretne kérdést feltenni, kérem iratkozzon fel a hírlevelemre!